‘Hulpvaardige’ mannen beroven half bewusteloze dronkaard

Print
Antwerpen - Een wel erg dronken man werd in de nacht van donderdag op vrijdag door twee mannen beroofd van zijn portefeuille in de Van Schoonhovenstraat. De overvallers werden ingerekend. De dronken man werd later in enkele plassen braaksel aangetroffen.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie om 3.45 uur een oproep van een ongeruste getuige. Die had gezien dat er een dronken man al een half uur aan het braken was op de hoek van de Carnotstraat met de Van Schoonhovenstraat. De oproeper zei dat de man er niet goed uitzag en vroeg een ziekenwagen.

Bewusteloos

De politie stuurde onmiddellijk een patrouille uit en probeerde intussen de man te lokaliseren met behulp van beveiligingscamera’s. Toen ze hem in beeld kregen, lag de man half bewusteloos op de grond. Op de beelden was ook te zien hoe een voorbijganger bij de man gestopt was.

De politie ging er eerst van uit dat de man hulp aan het verlenen was. Wat later draaide hij echter de dronken man om en doorzocht zijn zakken. Het slachtoffer probeerde zich te verzetten, maar dat lukte niet gezien zijn dronken toestand. De ‘hulpvaardige’ man griste snel zijn portefeuille mee.

Tweede verdachte

Omdat er een bus aankwam, sleepte hij eerst nog de man naar de zijkant van de weg. Op dat moment dook er een tweede verdachte op die blijkbaar alles gezien had en zijn deel van de buit opeiste. De twee vertrokken en werden verder gevolgd via de camera’s.

Onderweg hadden ze blijkbaar discussie over de verdeling van de buit en er ontstond wat trek- en duwwerk. Precies op dat ogenblik kwam een politiepatrouille hen tegemoet gereden. De twee schrokken zich een hoedje en gooiden de portefeuille onder het oog van de camera weg. Ze werden allebei ter plaatse gearresteerd. Het gaat om een man van 30 uit Antwerpen en een man van 40 uit Linkeroever.

Het medisch personeel van de opgeroepen ziekenwagen trof het slachtoffer wat verderop aan in verschillende plassen braaksel. Hij werd overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. De man kon nog niet geïdentificeerd of verhoord worden.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio