Auto over de kop na mislukt inhaalmanoeuvre

Donderdagavond is er één gewonde gevallen na een spectaculair verkeersongeval op de Desguinlei. De veroorzaker van het ongeluk bleek dronken te zijn en zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Jrosquin

Rond 18.30 uur wilde de bestuurder van een Volkswagen Golf twee voertuigen inhalen. Tijdens dat manoeuvre raakte hij een Mercedes waarop zijn voertuig tegen de betonnen stootband op de middenberm knalde. De Golf werd hierdoor naar de rechterkant van de rijbaan gekatapulteerd.

De wagen ging verschillende keren over de kop, ramde nog een boom en kwam uiteindelijk ondersteboven tot stilstand op het fietspad naast de rijbaan. Door de aanrijding werd de Mercedes over de middenberm geduwd en kwam die terecht op het rijvak in de andere rijrichting.

De bestuurder van de Golf, die het ongeval veroorzaakte, kon op eigen kracht uit zijn zwaar gehavend voertuig klauteren. Verschillende politieploegen kwamen ter plaatse en deden de nodige vaststellingen. De gewonde man werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie liet ook de brandweer aanrukken omdat het verongelukte voertuig intussen was beginnen roken. De wagen werd geblust en later getakeld.

Dronken

In het Middelheimziekenhuis werd de bestuurder aan een ademtest onderworpen. De man van 37 uit Wilrijk blies positief. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van vijftien dagen. Later op de avond mocht de man het ziekenhuis al verlaten.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio