Belgisch kampioenschap Zwemmen in de nieuwe startblokken

Het Olympisch zwembad Wezenberg is op 14, 15 en 16 mei 2010 het decor van het Belgisch Kampioenschap Zwemmen. Voor het eerst worden de nieuwe startblokken van zwembad Wezenberg in gebruik genomen.

Alle topzwemmers zijn op het Belgisch kampioenschap Zwemmen present en strijden voor de hoogste eer. Dankzij deze wedstrijd kunnen Belgische topzwemmers, zowel bij de jeugd als bij de seniors, zich plaatsen voor de internationale zomertornooien. United Swimming BRABO staat in voor de organisatie van deze nationale zwemmanifestatie.

Tijdens het BK zwemmen wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de recent geplaatste revolutionaire startblokken. Deze lijken op de startblokken uit de atletieksport: op het startplatform bevindt zich een verplaatsbaar blok uit één stuk dat de zwemmers zelf kunnen instellen. Zo kunnen ze ook hun achterste been beter gebruiken bij de start.

Programma

reeksen starten elke dag om 9 uur

finales starten elke dag om 16 uur

Wie het BK Zwemmen wil bijwonen, betaalt 25 euro voor een abonnement van drie dagen. Een dagticket kost 10 euro en een ticket voor een halve dag 6 euro.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio