Een Eiland(je) vol activiteiten

Print

Een Eiland(je) vol activiteiten

Antwerpen - Het Eilandje is in sneltempo bezig om een nieuw Antwerps stadshart te worden. Zondag krijgen de bezoekers alvast een voorsmaakje van hoe de wijk er over enkele jaren zal uitzien.

Nog voor de zomervakantie start de renovatie van de Red Star Line-gebouwen aan de Rijnkaai (foto). De oude verzamelplaats voor emigranten wordt een museum. Er zijn zondag rondleidingen in het meest recente deel van de gebouwen. En er is een minitentoonstelling over de wijk en de Red Star Line. Er zijn rondleidingen van 10 tot 17.30u.

De buurt laat van 10 tot 18u in haar plannen kijken. Ter hoogte van de Zieglerloods aan het Kattendijkdok wordt een stuk van het toekomstige buurtplein van de Cadixwijk omgetoverd tot feestelijk plein van één dag.

Bezoekers kunnen hier terecht voor een hapje, een tapje en muziek, maar ook voor een tentoonstelling over de wijk in wording. Ook de VRT is aanwezig. De omroep besteedt in de Canvasreeks Publiek Geheim aandacht aan de minder bekende en vergeten plekken en verhalen van het Eilandje.

PVDP

www.antwerpen.be/eilandje
www.redstarline.be

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio