Antwerp mag weer transfers doen met nieuwe licentie

Een opsteker voor stamnummer één, die dit seizoen geconfronteerd werd met onheilspellende berichten over betalingsmoeilijkheden, maar die - zoals steeds - uiteindelijk zijn zaakjes op orde blijkt te hebben. Ook derdeklassers URS du Centre en Bocholt kregen woensdag hun licentie.

Jrosquin

Vanaf nu mag de Great Old zich ook weer op de transfermarkt roeren. “Roeren is een groot woord, maar we kunnen vanaf nu wel beginnen te bouwen aan een nieuwe ploeg, en aan de verjonging van de club. Toch kunnen we niet verder met enkel 19-jarigen, dus zal er zeker wat ervaring nodig zijn”, zegt clubsecretaris Paul Bistiaux.

Of dat met of zonder huidig Antwerpcoach Colin Andrews zal gebeuren, laat de Antwerpsecretaris nog in het midden. “Hij heeft dat niet slecht gedaan, en daar zijn we, net als iedereen, erg blij mee. De komende dagen of weken zullen duidelijkheid brengen, want we gaan zeker nog verder met de besprekingen”, is het enige wat Bistiaux kwijt kan.

“Luxeprofstatuut is voorbij”

Laatste, maar niet onbelangrijk punt: zal de afbouw van het profstatuut nu definitief ingang vinden? “Antwerp is verplicht met contracten te werken, maar het bestaan van een “luxeprofstatuut”, waarbij spelers ‘s morgens komen trainen en dan nog even langskomen voor een massage of wat snookeren, is voorbij. Maar hoe dat er in de praktijk allemaal uit zal zien, weten we nog niet”, besluit Bistiaux.

STDR/ST

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws