750 moslims voor 'extremistische' prediker die niet opdaagt

750 moslims voor 'extremistische' prediker die niet opdaagt

750 moslims voor 'extremistische' prediker die niet opdaagt

Print
Antwerpen - De islamitische lezing, georganiseerd door de Antwerpse vereniging Al- Mawada, heeft heel wat volk gelokt. al-Maliki, een als fundamentalist bekend staande preker, is niet opgedaagd.

In een mum van tijd waren de 750 zitjes in de zaal Elckerlyc uitverkocht. Op het programma stonden sheikh Abdullah al-Moslih en sheikh Ali al-Maliki. Beiden zijn binnen de moslimwereld bekende islamitische geleerden. al-Maliki kwam in 2008 even in het nieuws met zijn uitspraak dat de sociale netwerksite Facebook een gevaar vormde voor jonge moslims.

Volgens het comité van ex-moslims is al-Maliki een fundamentalistische preker. Deze spreker was uiteindelijk niet aanwezig vanwege ziekte van zijn vader.

Said M’daouchi, voorzitter van Al- Mawada, ontkent de verdachtmakingen. ”Er bestaat politiek en religieus extremisme”, zegt M’daouchi. ”Maar wij wijzen dat af. Met onze lezingen willen we betrouwbare informatie geven aan de moslims. Vanuit de islam moet worden gezocht naar de middenweg. Dit is ook het thema van deze bijeenkomst.”

M’daouchi benadrukt dat zij selectief zijn in het kiezen van de sprekers. ”Wij zullen niemand toelaten die niet kiest voor de middenweg”, zegt de voorzitter. ”Onze sprekers komen dan wel vanuit het buitenland, maar ze weten echt wel hoe onze samenleving hier werkt. Bovendien hoort alles in het Nederlands of het Engels te gebeuren.” Het publiek bestond donderdag vooral uit dertigers.

SVW

www.almawada.be

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio