Landelijk Dienstencoöperatief heeft nieuwe man in huis

Landelijk Dienstencoöperatief heeft nieuwe man in huis

Landelijk Dienstencoöperatief heeft nieuwe man in huis

Print
Kapellen - Het kantoor van het Landelijk Dienstencoöperatief in Kapellen bestaat twee jaar. Naast de 106 vrouwelijke huishoudhulpen heeft het kantoor ook de ultieme nieuwe man in huis.

Het Landelijk Dienstencoöperatief biedt huishoudhulp aan met dienstencheques. In het kantoor in Kapellen zijn na twee jaar 107 huishoudhulpen aan het werk, gespreid over 500 gezinnen. Peter Katzemich (62) uit Ekeren is de enige man en meteen bijna een unicum in Vlaanderen.

Overtuigen

“Op de 1600 huishoudhulpen die Landelijk Dienstencoöperatief in Vlaanderen heeft, zijn er een tiental mannen”, vertelt Inge Valkeners, een van de twee coördinatoren in het Kapelse kantoor. “Ik denk dat het een job is die niet veel mannen aantrekt. Bovendien is het voor klanten soms moeilijk om mannen toe te laten in hun huishouden.

Dat bevestigt ook Peter zelf. “Soms moet ik de klanten eerst overtuigen dat ik het wel kan. Zeker de vrouwen, want zij hebben het huishouden lange tijd zelf gedaan.” Toch zijn er geen klachten. “Peter wordt op handen gedragen door zijn klanten”, verzekert Valkeners.

Peter is geboren in Duitsland en verhuisde in 2006 naar België. Hij begon toen als huishoudhulp in het kantoor in Wijgmaal. Peter leerde de kneepjes van het vak jaren geleden al, toen zijn vriendin ernstig ziek werd. Of er veel mannen in zijn voetsporen zullen treden, betwijfelt hij wel. “Jonge mannen helpen meer en meer in het huishouden, dat wel. Maar ik denk dat veel mannen zich toch schamen om deze job uit te voeren.”

InKe

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio