Chiro Jez krijgt 50.000 euro voor nieuwe lokalen

Chiro Jez krijgt 50.000 euro voor nieuwe lokalen

Chiro Jez krijgt 50.000 euro voor nieuwe lokalen

Print
Kapellen - Het Kapelse gemeentebestuur gaat Chiro Jez een buitengewone subsidie van 50.000 euro geven. Met dat geld kan de jeugdvereniging nieuwe lokalen bouwen. De vroegere lokalen werden bijna volledig verwoest door een brand.

Het gemeentebestuur legt maandag de nieuwe huurovereenkomst voor de terreinen aan de Frans De Peuterstraat voor aan de gemeenteraad. In de nieuwe overeenkomst wordt vastgelegd dat Chiro Jez de grond voor de komende 25 jaar mag huren voor de prijs van 1 euro per jaar.

Verademing

Na de brand op 22 juni 2009 werkten de chiroleden enorm hard om geld in te zamelen voor nieuwe gebouwen op de terreinen. Het gemeentebestuur gaf eerder al meer dan 10.000 euro, maar Chiro Jez kan nu rekenen op nog eens 50.000 euro.

“We vinden het fantastisch dat we die som krijgen. Met de inzamelacties hadden we genoeg geld verzameld voor de ruwbouw, maar met die 50.000 euro kunnen we ook de afwerking van de gebouwen garanderen. Een verademing”, reageert Tony Mommers van Chiro Jez. De jeugdbeweging legt momenteel de laatste hand aan het bouwdossier en heeft nu genoeg geld om de nieuwe lokalen gebruiksklaar te maken tegen september.

“We doen hiermee een grote inspanning voor de jeugdwerking in de gemeente”, stelt schepen van Financiën Luc Janssens (Open Vld). “Een voorwaarde is wel dat de jeugddienst de gebouwen af en toe eens mag gebruiken in de zomermaanden, bijvoorbeeld voor de speelpleinwerking.”

InKe

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio