Mogelijk derde Belgische slachtoffer bij vliegtuigcrash

Bij de vliegtuigcrash in Tripoli is mogelijk nog een derde Belgisch slachtoffer gevallen. Donderdag raakte al bekend dat ook een Belgische vrouw omgekomen is.

wverhaert

De vrouw woont sinds de jaren '70 in Nederland, maar heeft de Belgische nationaliteit. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Woensdagavond raakte al bekend dat Peter De Beck, een 48-jarige vader van twee kinderen uit Onkerzele, de crash niet overleefde.

Niet meer dan drie

"Er is nog één naam waarover twijfel bestaat. Dat gaan we de komende uren uitzoeken. In ieder geval ziet het er niet naar uit dat de bilan zwaarder wordt dan drie Belgische slachtoffers", zegt Bart Ouvry van Buitenlandse Zaken.

De Airbus A330 van de Libische luchtvaartmaatschappij Al Afriqiyah kwam van Johannesburg in Zuid-Afrika en had als eindbestemming Londen. De piloten wilden een tussenlanding maken in Tripoli. Daar stortte het toestel neer.

70 Nederlanders

Bij de crash lieten 70 Nederlanders het leven. Onze noorderburen verzamelen volop vingerafdrukken, beschrijvingen van lichamen en dna-gegevens om het identificeren te vergemakkelijken. De toestand van het Nederlandse jongetje van negen dat als enige de vliegtuigcrash in Libië overleefde, is stabiel. Ruben is nog maar de vijftiende persoon ooit die een dergelijke vliegtuigramp als enige heeft overleefd.

Lees ook: Ruben (9) weet nog niet dat ouders dood zijn

Ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) stopt ondertussen niet weg dat hij boos is. "Ik kan alleen maar vaststellen dat in sommige gevallen de passagierslijsten wel familienamen bevatten, maar alleen maar een initiaal. Ze staan vol ontbrekende gegevens. In dat geval kan men dus jammer genoeg niet meteen zekerheid bieden aan degenen die zich zorgen maken", aldus Vanackere.

"Geen zekerheid hebben, veroorzaakt ook psychisch leed en ik zou toch graag hebben dat dat wat sneller kan worden opgehelderd."