Ontdek je dierlijke kenmerken

Zacht als een dolfijn, veranderbaar als een kameleon, trouw als een hond of verwoestend als een tijger. Wanneer we ons gedrag onder de loep nemen, zien we vaak heel wat gelijknissen met dieren. Maar welk dier typeert jou?

mgeysmans

Tijger

Mensen die qua karakter lijken op en tijger zijn erg confronterend in hun gedrag. Ze mijden een confrontatie niet en gaan voluit voor hun mening en zienswijze. Dat dit anderen kan storen, kwetsen of zelfs kan afschrikken, komt niet bij hen op. Spijtig genoeg kunnen je metgezellen vaak niet om met je gedrag en zullen ze het net proberen ondermijnen door roddels te verspreiden of samen te spannen tegen jouw gezag. Weet echter dat je ook maar een mens bent en af en toe een schouderklopje wilt. Zorg er dus best voor dat je je tijgergedrag wat onder controle krijgt, anders zal je je vaak erg eenzaam en onbegrepen voelen.

Hond

Jezelf associëren met een hond betekent zoveel als jezelf erg loyaal en liefdevol vinden. Je gaat door een vuur voor degenen van wie je houdt, maar wanneer er iemand probeert te profiteren van je goedheid komt die voor een gesloten deur te staan. Hierdoor voel je jezelf in balans. Spijtig genoeg heb je nogal snel de neiging om mensen in een conflict gelijk te geven. Liever het conflict van de baan hebben, dan je eigen overtuigingen nastreven. Let er echter op dat je hierdoor niet wordt platgewalst.

Dolfijn

Personen die veel kenmerken gemeen hebben met een dolfijn zijn creatief, energiek en erg sociaal. Ze proberen steeds nieuwe contacten te leggen en hun energie op anderen af te stralen. Hierdoor bouw je prachtige vriendschappen op, maar je kan er ook zwaar door gedesillusioneerd worden. Wanneer dolfijntypes namelijk op iemand stuitten met kwade bedoelingen of iemand die geen enkele interesse heeft in een vriendschap, zullen ze toch blijven proberen om er het beste van te maken. Wanneer ze uiteindelijk inzien dat al hun inspanningen voor niets waren, kan dat fameus pijn doen. Probeer daarom steeds even de kat uit de boom te kijken bij nieuwelingen, zo zie je meteen welk vlees je in de kuip hebt.

Struisvogel

Struisvogeltypes gaan problemen liefst zoveel mogelijk uit de weg. Wanneer er zich een conflict voordoet proberen ze hun hoofd in het zand te steken en zullen ze eerder wachten tot alles vanzelf overwaait. Spijtig genoeg werkt het zo vaak niet in de echte wereld en escaleren problemen hierdoor alleen maar. Je mag dan wel het gevoel hebben de problemen niet aan te kunnen, diep vanbinnen ben je sterker dan je denkt. Vraag af en toe eens wat er scheelt aan mensen, dat geeft hen het gevoel dat je met hen inzit.

Kameleon

Dit soort mensen probeert steeds anderen te helpen. Dat doen ze niet uit onbaatzuchtigheid, maar om de liefde en steun van anderen voor zich te winnen. Uiteindelijk zal deze drang voor liefde leiden tot een soort van minderwaardigheidsgevoel. Probeer daarom jezelf eerst te ontdekken. Wat wil je? Wie ben je? Pas dan zal je in staat zijn om gezonde relaties aan te gaan.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gezin