Overheid Zuid-Afrika vreest "grote seksorgie" op WK voetbal

De verwachtingen zijn dat de seksindustrie 40.000 prostituees zal sturen naar het WK voetbal in Zuid-Afrika deze zomer. De Britse overheid is er alvast niet gerust in en schenkt het land 42 miljoen condooms. Zuid-Afrika vreest echter een "grote seksorgie" waar zeker één miljard condooms voor nodig zijn. De Verenigde Naties waarschuwen ook voor kinderprostitutie.

Met een half miljoen voetbalfans valt er veel geld te verdienen op het WK voetbal, dat is de seksindustrie niet ontgaan. Daarom worden deze zomer zowat 40.000 prostituees verwacht in Zuid-Afrika. Een Amerikaanse professor stelt alvast voor om prostitutie in het land te legaliseren om zo de hoertjes op hiv te kunnen controleren.

De Zuid-Afrikaanse overheid vreest een "grote seksorgie" tijdens het WK en vroeg internationale hulp om één miljard condooms te kunnen uitdelen voor de voetbalkoorts helemaal uitbreekt. Eén op de vijf volwassenen in Zuid-Afrika lijdt immers aan hiv. De Britse regering schenkt alvast 42 miljoen condooms.

Het bureau Drugs en Criminaliteit van de Verenigde Naties vreest dat criminele organisaties ook veel kinderen zullen ronselen voor prostitutie. Kinderen van arme families in Zuid-Afrika en ook in de buurlanden worden naar het WK gelokt met het voorwendsel dat ze veel geld kunnen verdienen.