Boussoufa derde keer Profvoetballer van het Jaar

Mbark Boussoufa is zondagavond -voor het tweede jaar op rij en voor de derde keer in zijn carrière- verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Dit jaar brachten 342 profspelers hun stem uit.

Boussoufa moest het opnemen tegen zijn ploegmaat Romelu Lukaku en Thomas Vermaelen (Arsenal). Boussoufa haalde uiteindelijk 608 punten via zijn collega-voetballers, Lukaku 345 en Vermaelen moest het met 120 punten stellen.

Met maar liefst 20 assists en 14 competitiedoelpunten had de aanvallende middenvelder een groot aandeel in de dertigste landstitel van de Brusselaars. 'Bous' werd vorige week ook al voor de derde keer verkozen tot Ebbenhouten Schoen, die de beste Afrikaanse voetballer op de Belgische velden bekroont.

Belofte

De 19-jarige Belgische aanvallende middenvelder Eden Hazard (Rijsel) is voor het tweede jaar op rij verkozen tot belofte van het jaar in de Franse Ligue 1. Hazard eindigde in de verkiezing voor de jongeren Karim Ait Fana (Montpellier), Yann M'Vila (Rennes) en Emmanuel Rivière (Saint-Etienne). Bovendien dwong hij ook een plaats af in het elftal van het jaar in de Franse Ligue 1.

Lisandro Lopez, de Argentijnse aanvaller van Olympique Lyon die afgelopen zomer overkwam van FC Porto, werd verkozen tot speler van het jaar. Naast Hazard waren ook nog Marouane Chamakh (Bordeaux) en Mamadou Niang (Marseille) genomineerd voor de onderscheiding.

Scheidsrechter

Ariël Jacobs, die Anderlecht naar de 30e titel uit de clubgeschiedenis leidde, werd verkozen tot Trainer van het Jaar en Simon Mignolet (Sint-Truiden) is de Doelman van het Jaar.

Romelu Lukaku, die 15 keer scoorde, kreeg de trofee voor Topschutter van het seizoen en werd de jongste topschutter ooit in de Belgische eerste klasse. Frank De Bleeckere ten slotte werd al voor de vijfde keer in zijn carrière verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar.

Meer voetbalnieuws