Lier zoekt vrijwilligers voor verkiezingen

Print
Lier - De stad Lier is voor de verkiezingen voor het federale parlement op zoek naar vrijwillig(st)ers om de taak van voorzitter of bijzitter van een stembureau of stemopnemingsbureau op zich te nemen. Elke inwoner van Lier die minstens 18 jaar is en stemgerechtigd, kan zich aanmelden bij de dienst burgerzaken om vrijwillig mee te helpen bij de kiesverrichtingen op 13 juni 2010.

In de voormiddag kan je zetelen als voorzitter of bijzitter van een stembureau. Omdat in de stad Lier de stemming nog op de traditionele wijze (met potlood) verloopt, dienen de stembiljetten manueel te worden geteld. Dit gebeurt in de namiddag in de stemopnemingsbureaus. Je kunt je ook opgeven als voorzitter of bijzitter van zo'n stemopnemingsbureau.

Je krijgt als bijzitter of voorzitter een wettelijke vergoeding van 15,60 euro en er worden broodjes en drank voorzien. Je kunt je inschrijven tot maandag 7 juni bij de dienst Burgerzaken, Grote Markt 57 te Lier of stuur een mail naar bevolking@lier.be. Vermeld duidelijk je naam en adres, alsook een voorkeur om te zetelen als voorzitter of bijzitter in de voor- of namiddag.

Info:
Dienst burgerzaken: 03-8000.363

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio