Tyler Farrar wint tweede rit Giro, Evans nieuwe leider

De Amerikaan Tyler Farrar (Garmin) heeft de tweede etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. Wereldkampioen Cadel Evans is na de tweede rit de nieuwe leider.

ikerremans

De in Gent wonende Farrar was na een rit over 210 km van Amsterdam naar Utrecht de snelste van een uitgedund peloton. De Australiër Matthew Goss werd tweede, de Italiaan Fabio Sabatini derde. De rit werd overigens ontsierd door een pak valpartijen.

Evans

De Brit Bradley Wiggins (Team Sky), zaterdag winnaar van de individuele tijdrit, verloor ongeveer een halve minuut en is zijn leiderstrui kwijt.

Die leiderstrui prijkt nu om de schouders van de Australische wereldkampioen Cadel Evans (BMC Racing), een van de topfavorieten voor de eindzege in de Giro.

Evans heeft amper één seconde voorsprong op ritwinnaar Farrar. Maandag brengt de derde etappe de renners over 224 km van Amsterdam naar Middelburg.

Aswolk

De aswolk uit IJsland dreigt mogelijk een probleem te worden voor de Ronde van Italië. Dinsdag, na drie dagen in Nederland te hebben rondgereden, vliegt het peloton normaal gesproken naar Italië waar de Giro een dag later wordt voortgezet. "Ik heb al gehoord dat we misschien wel met de bus gaan", zei de Nederlandse renner Michiel Elijzen zondag kort voor de start van de tweede etappe.

Meer sportnieuws