Mano Mundo palmt provinciaal domein De Schorre in (foto's)

Zaterdag feesten met Fixkes of Babylon Circus, zondag met Axl Peleman, de jarige Raymond, Sioen of Leki. Dat moet Mano Mundo zijn!

jrosquin

In het provinciaal domein De Schorre in Boom staan dit weekend in totaal zo’n 35 grote en minder grote bands en artiesten op de vijftiende editie van Mano Mundo.

Bekijk het fotoalbum!

Het grootste wereldcultuurfeest van Vlaanderen, dat naast muziek een hele waaier van activiteiten biedt die een publiek van alle leeftijden aanspreekt, lokt elk jaar tienduizenden, zeker als de weergoden het gratis festival een duwtje in de rug willen geven.

Het nu nog onbekende Dapoerka mocht om 13.20u het hoofdpodium inwijden, maar met namen als Fixkes, het Nederlandse Kasba en Babylon Circus ging het er tot middernacht stevig aan toe. In de ballroom stonden onder anderen Lady Vortex, DJ Mystique en en DJ Netsky achter de knoppen, terwijl wat verderop Jan De Smet de kinderliedjes van Woody Guthrie bracht.

Raymond

Zondag opende Dynamo Zjoss, maar het zwaartepunt ligt in de namiddag, wanneer om 15.45u Raymond van het Groenewoud zijn zestigste verjaardagsfeestje nog eens overdoet op de grote wei.

Sioen neemt ons nadien mee naar Soweto en om 20u mag Leki samen met haar Sweet Mints deze jubileumeditie afsluiten.

Van de nevenpodia onthouden we vooral Axl Peleman, Jaune Toujours en de blinde dj Rik.

Wie naast al dat muzikaal (h)eerlijks ook zelf aan de slag wil, heeft beide dagen de keuze uit een ruim aanbod in het Wereld-Doe- Dorp. In de Speakers’ Corner leiden Leki en Ronny Mosuse allerhande debatten in goede banen.

PP

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio