Sp.a niet in regering zonder duidelijk plan voor betere pensioenen

De Vlaamse socialisten van sp.a stappen na de federale verkiezingen op 13 juni niet in een regering zonder betere pensioenen in het verschiet. Dat heeft voorzitster Caroline Gennez gezegd op een partijcongres in Brussel.

kscherpenberg

"Niet de pensioenleeftijd, wel de pensioenen zelf moeten omhoog", klonk het. De sp.a pleit dan ook voor een verdere welvaartsaanpassing van de pensioenen, een verhoging van de Inkomensgarantie voor Ouderen en een duidelijk plan voor de toekomstige pensioenen. De partijleden keurden het verkiezingsprogramma unaniem goed.

Suez

De socialisten willen het de kiezer ook duidelijk maken dat het land, na drie jaar van stilstand, weer vooruit kan. "De afgelopen jaren hebben we vele politici horen praten over verantwoordelijkheid nemen, maar wij gaan het ook doen", aldus Gennez.

Naast pensioenen, gezondheidszorg en de strijd tegen armoede maakt de sp.a ook van energie een van hun belangrijkste pijlers. Johan Vande Lanotte, die de Senaatslijst zal trekken, noemde het akkoord dat de regering met Suez afsloot rond het langer openhouden van de kerncentrales "onbestaande".

Lees ook: Selahattin Koçak vierde op Senaatslijst sp.a