"Geen vliegverbod in België"

Het luchtruim boven België gaat niet dicht. Dat heeft staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) beslist. Er is wel opnieuw een aswolk van de uitgebarsten IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull op weg naar ons land.

De wolk zou tegen zondagavond het zuiden van het land kunnen bereiken. "Er is in principe geen gevaar voor het luchtverkeer", laat Jan Pauwels, woordvoerder van Etienne Schouppe, weten.

Op de luchthavens van Charleroi en op Zaventem zijn wel een paar vluchten naar Italië afgeschaft.

Europa

"Er wordt wel een maatregel ingevoerd waardoor piloten in België een rapport moeten maken over hun vlucht en hun toestel telkens moeten inspecteren", zegt Pauwels. De piloten moeten dus nauwkeurig opschrijven of ze iets vreemd hebben opgemerkt.

Staatssecretaris Schouppe gaat de situatie op de voet blijven volgen. Maandag overlegt hij weer met de verschillende instanties.

De aswolk hindert nu nog het vliegverkeer in het zuiden van Europa. Lees ook: Aswolk teistert nu luchtverkeer boven Italië

Kent u iemand die gestrand is in het buitenland. Laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Vergeet uw contactgegevens niet te vermelden.

Nu in het nieuws