PVDA  kan deelnemen aan verkiezingen door verzamelen 15.000 handtekeningen

PVDA+ kan deelnemen aan verkiezingen door verzamelen 15.000 handtekeningen

PVDA+ kan deelnemen aan verkiezingen door verzamelen 15.000 handtekeningen

Print
PVDA+ kan op 13 juni ook naar de kiezer trekken. De linkse partij verzamelde de vereiste 15.000 handtekeningen om kandidatenlijsten voor Kamer en Senaat in te mogen dienen. Dat meldt woordvoerder Raoul Hedebouw.

"We hebben 5.000 handtekeningen voor de Senaat in het Franstalige kiescollege, 5.000 voor de Senaat in het Nederlandstalig kiescollege en 5.000 voor alle kieskringen van de Kamer samen", klinkt het.

Alle kandidatenlijsten moeten op Hemelvaartsdag binnen zijn. Steden zoals Antwerpen of Brussel hebben dus nog wat flink wat werk voor de boeg om de honderden handtekeningen te wettigen.

Tine Van Rompuy

PVDA+ dringt er bij de traditionele partijen op aan om de kieswet aan te passen. Politieke families die niet vertegenwoordigd zijn in het parlement moeten nog te veel watertjes doorzwemmen vooraleer zij hun kandidatenlijsten kunnen indienen.

De links partij hoopt een goed resultaat te kunnen halen op 13 juni. "We hebben de voorbije dagen vastgesteld dat de mensen het politieke circus meer dan moe zijn. De gulheid waarmee ze onze peterslijsten tekenden, wijst erop dat velen een linkse proteststem willen uitbrengen."

Tine Van Rompuy (foto), de zus van de Europese president, zou best wel eens het boegbeeld van de partij kunnen worden.

.

Nu in het nieuws