Aswolk teistert Europees luchtverkeer opnieuw

Het Europees luchtruim is opnieuw gedeeltelijk gesloten. Dat komt door de aswolk van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull.

kscherpenberg

Het luchtruim boven het noorden van Italië bleef tot zondag 13 uur gesloten. De deuren van de luchthavens van Milaan, Venetië, Triëst en Rimini bleven wel geopend.

In Portugal zijn de luchthavens weer open. In het noorden van Spanje is de meerderheid van de luchthavens die zaterdag gesloten waren opnieuw open.

Oostenrijk, Duitsland

In het zuiden van Frankrijk zal het vliegverkeer, in tegenstelling tot andere berichten ons deden geloven, geen hinder ondervinden. "Er is zaterdag geen enkele anomalie geregistreerd op een testvliegtuig van Air France. Alle Franse luchthavens blijven zondag open en we voorzien een normaal vliegverkeer", zegt een woordvoerder.

Het Oostenrijkse luchtruim wordt tot maandagochtend gedeeltelijk gesloten, zo heeft Austro Control, de Oostenrijkse luchtvaartautoriteit zondag bekendgemaakt. De luchthavens van Wenen, Innsbruck, Linz en Salzburg zullen hinder ondervinden van de IJslandse aswolk.

Op de luchthaven van München (zuiden van Duitsland) zijn zondag sinds 15 uur alle vluchten afgelast als gevolg van de aswolk. Zondag rond 23 uur zou de luchthaven weer opengaan.

Het Kroatische luchtruim is zondag gedeeltelijk gesloten. Aan de Adriatische kust werden twee luchthavens gesloten. Het luchtruim in het zuiden van Tsjechië is sinds zondagavond gesloten.

MEER OVER Italië

Nu in het nieuws