Het weer voor zondag 9 mei

Vanochtend profiteert Limburg van brede opklaringen waardoor we op vele plaatsen de zon hebben zien opkomen tussen de mistslierten die zich laag boven de grond hadden gevormd. Er staat voormiddag namelijk nauwelijks wind. Ook de rest van de dag blijft het vrij aardig weer met zonnige perioden waardoor de temperaturen in onze provincie kunnen oplopen richting 16°C.

rweytjens_fr

Een paar lokale buitjes zijn voor de namiddag niet geheel uitgesloten maar het zal veruit overwegend droog blijven.

Maandagochtend liggen de minima rond 4°C. Voormiddag hangen er veel lage wolken boven Limburg en uit die bewolking zou af en toe wat motregen kunnen vallen. Het blijft in eerste instantie dan ook fris met voormiddag temperaturen beneden 10°C. Namiddag verschijnen er stilaan opklaringen waardoor we uiteindelijk maxima rond 13 a 14°C kunnen bereiken. Dit alles bij een zwakke tot soms matige noordoostenwind.

Dinsdag lijkt een echte kille regendag te zullen worden met van 's ochtends tot 's avonds regenval. Daardoor blijft het dus ook zeer fris met maxima rond 7°C. Dat is liefst 10°C beneden het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Vanwege de bewolking hoeven we bij het begin van de dag niet voor vorst te vrezen. De minima liggen ergens rond 3°C. Er waait daarbij bovendien ook nog eens een gure noordoostenwind.

Woensdag hangen er nog veel lage wolken boven Limburg maar het blijft dan wel overwegend droog. Tegen de vroege ochtend is de temperatuur gezakt tot +3°C. Doordat de zon niet de kans krijgt om het goed op te warmen blijft het fris met maxima in de buurt van 10°C. De wind komt woensdag uit het noorden en doet het rustig aan.

Stabiel zomerweer is in de verste verte nog niet te bespeuren, al ziet het er wel naar uit dat we op termijn evolueren naar maxima tussen 15 en 20°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN