JJ. Abrams werkt samen met Spielberg aan 'Super 8'

De geruchten dat het nieuwe, ultrageheimzinnige project van regisseur JJ. Abrams ('Lost', 'Star Trek') een prequel, sequel of remake is van Abrams' monsterfilm 'Cloverfield', werden door de regisseur op een feestje onlangs zelf nog overboord gegooid.

aillegems

Wat we wel kunnen aannemen is dat het project een titel heeft: 'Super 8' en dat het geen Hollywoodadaptatie wordt van de gelijknamige geestige minisitcom op de digitale zender 'Acht'. Wel kan men zich verwachten aan een sciencefictionprent in de stijl van Spielberg's invasiefilms uit de jaren '70 ('Close Encounters of a Third Kind', 'E.T.') over het conflict tussen modale Amerikaanse gezinnen en buitenaardse wezens.

Het hoeft niet te verwonderen dat Steven Spielberg zelf ook tot samenwerking bereid was. Als producent van 'Super 8' zal hij er op toezien dat het project in goede banen geleid wordt.

Bioscooptrekkers krijgen bij de vertoning van 'Iron Man 2', die donderdag in ons land in première gaat, een exclusieve trailer voorgeschoteld, waarin op hoogst originele wijze een tipje van de sluier wordt gelicht. Voor de thuisblijvende fans is het nog wachten geblazen totdat Abrams nieuw materiaal wil prijsgeven.

Andreas Ilegems

Vastgoed

Jobs in de regio