Didier Reynders en Joëlle Milquet in de clinch

Didier Reynders, voorzitter van MR, heeft zaterdag in zijn 1 meitoespraak cdH-boegbeeld Joëlle Milquet met de vinger gewezen. "Zij die weigerde te onderhandelen, draagt een immense verantwoordelijkheid in het gevaar dat het land nu bedreigt", klonk het. De christendemocrate is woest.

kscherpenberg

In een mededeling die achteraf werd verspreid, verwijt cdH de Franstalige liberalen het Franstalig front te doorbreken. "Ondanks de benarde situatie waarin ons land verkeert, heeft het geen 24 uur geduurd vooraleer de agressieve aanvallen en de politique politicienne terug waren."

N-VA

Milquet speelde bij de oranje-blauwe onderhandelingen naar eigen zeggen enkel 'madame non' omdat de N-VA, als toenmalig kartelpartner van CD&V, aan de tafel zat. De politica wilde niet weten van de separatistische gedachten van die partij en volgens haar bestond daar zelfs een gemeenschappelijk standpunt over onder de Franstaligen.

"Indien de MR zich nu verwondert over het neen aan de separatisten van de N-VA snap ik er niets meer van. Ofwel heeft ze nog geen positief project gevonden om campagne rond te voeren", klinkt het nog in de communiqué.

Het cdH voegt er nog aan toe dat het nu vooral belangrijk is om het vertrouwen van de bevolking terug te winnen en het land te redden. Van een middelmatige campagne met wederzijdse kritiek wil ze niet weten.

MEER OVER Didier Reynders

Nu in het nieuws