Akkoord over Europese steun aan Griekenland

Akkoord over Europese steun aan Griekenland

Akkoord over Europese steun aan Griekenland

Print
De Griekse regering, de Europese Unie en het Internationaal Muntfonds zijn het zaterdag eens geworden over een grootscheeps financieel steunplan dat Griekenland stilaan uit de financiële penarie moet helpen. Voorwaarde is wel dat Athene in de komende jaren flink bespaart.

Bronnen beweren dat het noodlijdende land 100 miljard euro toegestopt krijgt in de komende drie jaar. Dit jaar zou Athene al 30 miljard van de Europese Centrale Bank en 15 miljard van het IMF mogen verwachten.

Griekenland moet wel inspanningen leveren door onder meer flink te snijden in de overheidsuitgaven. De Griekse premier George Papandreou maakt de details weldra bekend.

Zondag komt ook de Eurogroep, dat zijn de ministers van Financiën van de eurozone, samen om het licht op groen te zetten voor de steun.

De Griekse bevolking ziet nog meer besparingen echter niet zitten en kwam zaterdag al massaal op straat, maar hun land zou zonder de Europese steun het niet meer kunnen redden omdat het wantrouwen tegenover Athene zo groot is geworden.

.

Nu in het nieuws