Scoreloos gelijkspel tegen Kortrijk kan AA Gent zuur opbreken

AA Gent liet zaterdagavond de kans liggen om Club Brugge en Sint-Truiden, die zondagavond tegen elkaar spelen, onder druk te zetten in de strijd om de tweede plaats. Tegen het Kortrijk van Georges Leekens vond AA Gent geen opening.

kscherpenberg

Na een oorverdovend huldebetoon aan een deze week jammerlijk verongelukte AA Gent-supporter schoot de thuisploeg het best uit de startblokken. Kortrijk wankelde maar bleef toch recht. Verbauwhede ranselde een op Vandenbroeck afgeweken voorzet van El Ghanassy van onder zijn lat. Lepoint scoorde uit een voorzet van Grondin; maar werd teruggefloten wegens duwen op Verbauwhede.

Gaandeweg kwam Kortrijk beter en beter in de wedstrijd. Vooral ex-Buffalo Davy De Beule kreeg veel ruimte en kwam eens dreigen met een goed schot dat maar net te hoog gemikt was. Ciman kopte een hoekschop in de handen van Jorgacevic. De Servische doelman van Gent hield zijn ploeg recht op een poging van Vandenbroeck en de rebound van Benteke werd afgeblokt.

Handspel

Aan de overzijde werd El Ghanassy, weliswaar met veel kleine foutjes, goed opgevangen door de Kortrijkverdediging. Op een vrijschop van Rosales scoorde Leye maar duidelijk met de hand. Pots kreeg assistentie van zijn lijnrechter en trok terecht geel voor de Senegalees. Pots had trouwens ook kunnen fluiten toen Pieroni in het zestienmetergebied neerging.

Ook na de rust was AA Gent de ploeg die het best startte. Verbauwhede mocht al in de eerste vijf minuten twee keer aan het werk gaan. Eerst kopte Leye een hoekschop van Grondin in zijn handen en even later was het El Ghanassy die knap tussen twee man doorging, maar dan de Kortrijkdoelman zijn schot zag pareren.

Rode Ibou

Net als voor de rust was het vooral de onzuiverheid bij de passing die Gent verhinderde om Kortrijk voortdurend onder druk te zetten. Net voor het uur greep Preud'homme trouwens in door Grondin te wisselen voor de balzuivere Azofeifa. Pieroni, nog niet in grote doen, ruimde het veld voor Ljubijankic. Azofeifa vond al vlug Lepoint, maar Verbauwhede kon met de hand diens poging nog redden. Ljubijankic, ook sterk ingevallen, veroverde de doellijn maar Leye kreeg de bal niet in doel. Leye kopte nog een goed gegeven hoekschop van Azofeifa net naast.

Preud'homme bracht nog Custovic voor de met kansen morsende Leye in het veld. Kortrijk dat na de rust nog nauwelijks uit de omklemming geraakte, gaf echter geen krimp. Azofeifa krulde een vrijschop nipt over doel. Aan de overkant werd een poging van Vrancken, zowat de enige na de rust, maar net afgeblokt. Toen de goed verdelende Azofeifa rood kreeg na een tackle op Benteke was het helemaal over voor AA Gent. In de warrige slotfase kreeg ook Ibou nog rood.

Pierre Hellebaut

Gent: Jorgacevic, Hanstveit, Wils, Suler, Rosales, Grondin (57' Azofeifa), Smolders, Lepoint, El Ghanassy, Leye (77'Custovic), Pieroni (57'Ljubijankic) Kortrijk: Verbauwhede, Capon, Ciman, Vandenbroeck, Hempte, Vrancken, Kums (69' Belhocine), Pavlovic, De Beule (91' Oussalah), Ibou, Benteke Rood: 83' Azofeifa (voet vooruit) 86' Ibou (trekfout op Rosales)

Scheidsrechter: Pots

MEER OVER KV Kortrijk

Meer voetbalnieuws