Wilders en Verdonk willen dat Nederland uit eurozone stapt

Geert Wilders, de leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV), wil dat Nederland overweegt om uit de eurozone te stappen.

De omroep van de omstreden politicus komt er door het noodlijdende Griekenland, dat ook met de euro betaalt. "Het gaat er fout. Het gaat ons veel geld kosten waarvan het nog maar de vraag is of we het ooit terugzien", aldus Wilders.

Hij meent dat er zich een gelijkaardig scenario zal voltrekken in Spanje en Portugal. Nederland zal mogelijk 1,8 miljard euro lenen aan Griekenland.

Gulden

"We kunnen de Grieken niet dwingen uit de eurozone te stappen, maar zelf kunnen we er als Nederland wel uitstappen. Het kabinet moet die optie nu onder de loep nemen en er serieus naar kijken voor het geval het met Griekenland, Spanje en Portugal verder fout gaat", aldus de PVV'er.

Ook Rita Verdonk van Trots op Nederland (TON) ziet de herrijzenis van de gulden wel zitten. Haar partij is ook tegen de financiële steun van Griekenland. "Misschien moeten we samen met Duitsland wel iets doen. Want ook daar is men fel gekant tegen het storten van geld in een bodemloze put", zegt ze.

Nu in het nieuws