De Bruyne: "Ik mik hoger dan Belgische competitie"

De Bruyne: Ik mik hoger dan Belgische competitie

De Bruyne: "Ik mik hoger dan Belgische competitie"

Print
Kevin De Bruyne blijkt dit seizoen de revelatie bij Genk. Hij blijft voorlopig nuchter onder alle aandacht, maar droomt al van een carrière in het buitenland. Trainer Frank Vercauteren raadt hem aan om bij Genk te blijven.

"Ik blijf gewoon mezelf, ik ga niet zweven. Ik weet goed wat ik kan en wat ik niet kan. Op verdedigend vlak moet ik me beter leren positioneren, maar dat heeft ook met ervaring te maken. In duels kom ik ook nog wat spieren tekort", zei de 18-jarige middenvelder in Studio 1.

Interesse

De Bruyne heeft naar eigen zeggen een goed seizoen achter de rug. Enkele topclubs, zoals Anderlecht en Standard, zouden al interesse in hem tonen, maar daar is hij voorlopig nog niet mee bezig.

"Ik denk daar helemaal niet aan, ik heb nog met niemand gesproken. Of ik weg wil? Dat weet ik niet. Ik wil alleen spelen, dat is belangrijk op mijn leeftijd. Ik mik wel hoger dan de Belgische competitie. Hier ligt de nadruk op organisatie, in andere landen wordt meer gevoetbald. Ik heb Engelse familie, dus ik houd wel van de Premier League. Maar Nederland of Spanje zouden mij wel beter liggen", aldus De Bruyne.

Potentieel

Trainer Frank Vercauteren ziet Kevin De Bruyne liever toch nog wat blijven. "Als hij nu vertrekt, slaat hij etappes over. Het zou zijn progressie niet versnellen, integendeel. Ik denk dat hij op die manier een deel van zijn potentieel onaangeroerd zou laten."

Meer voetbalnieuws