Gat van 211 miljoen euro in Vlaamse begroting

Gat van 211 miljoen euro in Vlaamse begroting

Gat van 211 miljoen euro in Vlaamse begroting

Print
Volgens Vlaams parlementslid Dirk Van Mechelen (Open Vld) is er sprake van een "gat van 211 miljoen euro" in de Vlaamse begroting voor 2010.

De Vlaamse regering keurde vorige week de begrotingscontrole 2010 goed met een beoogd tekort van 500 miljoen euro, maar daarbij wordt nog uitgegaan van een federale budgetcontrole voor 30 juni. Met de crisis valt men federaal echter terug op de initiële begroting.

Minister-president Kris Peeters bevestigde woensdag in het Vlaams parlement dat in de Vlaamse begrotingscontrole gerekend wordt op een federale dotatie van 211 miljoen euro. "Het is vanzelfsprekend dat, als wij in een andere situatie terechtkomen en dat bedrag niet wordt overgemaakt, wij dat moeten bekijken", aldus Peeters.

Volgens Peeters kon vrijdag nog niet voorzien worden dat de federale regering zou vallen. "Maar we volgen dat van zeer nabij op, en als er een probleem is doordat bepaalde middelen niet zouden worden overgemaakt zoals vrijdag afgesproken, zullen we dat bekijken", besloot Peeters.

.

Nu in het nieuws