Ingrid Lieten trekt waarschijnlijk Limburgse sp.a-lijst

Ingrid Lieten trekt waarschijnlijk Limburgse sp.a-lijst

Ingrid Lieten trekt waarschijnlijk Limburgse sp.a-lijst

Print
De kans is groot dat Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten bij de federale verkiezingen de Limburgse sp.a-lijst trekt. Ze maakt wel zeker niet de overstap naar het federale niveau. De echte knoop wordt pas de volgende dagen doorgehakt.

Dat Lieten opkomt bij de federale verkiezingen staat vast. De voormalige topvrouw van De Lijn wil zich per se electoraal laten legitimeren. Bij de Vlaamse verkiezingen van midden vorig jaar was ze immers niet verkiesbaar, maar ze werd toch uit het niets minister in de Vlaamse regering.

Rit uitdoen

De partijtop en het Limburgs provinciaal congres beslissen later op welke plaats ze zal staan. Lieten, die ook voorzitter is van de Limburgse sp.a, liet daarover nog niet in haar kaarten kijken. Toch is de kans zeer groot dat ze de lijst gaat trekken, bevestigen verschillende bronnen binnen de sp.a.

Het is wel de bedoeling dat alle Vlaamse sp.a-excellenties - naast Lieten zijn dat ook Pascal Smet en Freya Van den Bossche - op Vlaams niveau de rit uitdoen. Dat bevestigde sp.a-voorzitster Caroline Gennez woensdag nog.

Ook voor de andere provincies of kieskringen moet de knoop nog worden doorgehakt. Johan Vande Lanotte (West-Vlaanderen), Caroline Gennez (Antwerpen), Dirk Van der Maelen (Oost-Vlaanderen) en Bruno Tobback (Leuven) liggen in hun provincie alvast in pole position.

.

Nu in het nieuws