Gordon Brown begaat gigantische blunder met microfoontje

De Britse premier Gordon Brown heeft, met de verkiezingen voor de deur, een gigantische blunder begaan. Na een discussie met de 66-jarige Gillian Duffy, gaf hij daarna zijn ongebreidelde mening over de vrouw... met de microfoon nog aan.

ikerremans

Duffy, een gepensioneerde vrouw uit Rochdale, ging met Brown in discussie over immigratie, economie en criminaliteit. De discussie was te zien op Sky News.

Bekrompen

Brown kon het niet laten om na het gesprek nog even zijn mening te geven over de vrouw. Tegen zijn assistent zei de premier dat hij niet begreep waarom hij uitgerekend met die vrouw moest praten. "Het was een ramp", liet hij weten. "Belachelijk." Hij noemde Duffy zelfs "bekrompen".

Wat Brown niet in de gaten had, was dat zijn microfoontje ook na het gesprek nog aanstond en dat alle kijkers mee konden luisteren.

Duffy zelf voelt zich beledigd en is erg teleurgesteld in de 'sociaaldemocraat' Brown. De premier, die zich behoorlijk schaamt voor het incident, heeft ondertussen zijn verontschuldigingen aangeboden. Hij heeft Duffy ook persoonlijk gebeld om zijn excuses aan te bieden en verteld dat hij haar een "prima vrouw" vindt.

Het is niet de eerste keer dat een beroemde politicus zijn microfoon vergeet. Zo was er ook de 'blunder' van voormalig president George W. Bush:

Nu in het nieuws