Vlaamse comedians scharen zich achter Wim Dufraing

De Vlaamse comedians scharen zich massaal achter Wim Dufraing, die een klacht voor laster en eerroof op zak heeft na een mop over de politie van de zone Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise (KLM). Tijdens een persmoment woensdag in het Antwerpse café de Joker reageerden de Vlaamse comedians unaniem dat dit te ver gaat.

wverhaert

Eind 2009 bracht Dufraing een mop over de politiezone KLM tijdens de eindejaarsconférence van Dufraing & De Wit. Daarin noemde hij de agenten van de zone KLM de domsten van het land. "Op die manier ventileerde ik met een karikatuur een persoonlijke frustratie nadat ik op een week tijd twee domme verkeersboetes had opgelopen nabij de school waar ik les geef."

Niet iedereen kon die mop even goed smaken. In januari richtte de commissaris een brief naar de schooldirecteur met het bericht dat het niet kan dat een leraar met voorbeeldfunctie lacht met de politie. "Afgelopen vrijdag nodigde de politie me uit om een verklaring te komen afleggen. Blijkbaar had diezelfde commissaris ondertussen een klacht voor laster een eerroof voorbereid", zucht Dufraing.

De comedian vindt het, samen met vele collega's zoals Alex Agnew, Raf Coppens, Xander De Rycke en Bert Kruismans, te ver gaan. "Comedians maken grappen over frustraties, rariteiten en miserie van zichzelf en anderen. Dat is eigen aan humor en draagt bij aan de relativering van eenieder. Als dit niet meer kan, vrezen we dat er nog veel klachten zullen volgen tegen comedians en cartoonisten, die alleen maar mensen willen doen lachen", klinkt het in koor.

Nu in het nieuws