Gerry McCann: "Ze hebben ons opgegeven"

Gerry McCann: Ze hebben ons opgegeven

Gerry McCann: "Ze hebben ons opgegeven"

Print
Gerry McCann, de vader van de verdwenen Britse peuter Madeleine McCann, is boos op de Britse en de Portugese autoriteiten omdat ze de "zoektocht naar Maddie hebben opgegeven".

Omdat het op 3 mei drie jaar geleden is dat Maddie verdween uit de Portugese badplaats Praia da Luz, gaf vader McCann enkele dagen geleden een interview op de Britse televisie. Het wordt woensdagavond uitgezonden.

'We gaan door'

"Het voelt niet goed dat de autoriteiten een onschuldig en kwetsbaar Britse staatsburger zomaar zonder meer opgeven", vertelt Gerry McCann.

Volgens McCann zijn hij en zijn vrouw de enige die nog zoeken naar Maddie. "Het is niet goed dat wij als ouders nu nog de enige drijvende krachten zijn achter de zoektocht naar Maddy. Natuurlijk gaan we door, maar wel met het besef dat niet iedereen dezelfde financiële draagkracht heeft om zoiets door te zetten. En dat is ook een wrede constatering."

Kate en Gerry wijzen daarbij met de beschuldigende vinger naar de Britse en de Portugese politie. "Als we de klok terug zouden kunnen draaien, dan zouden we dat natuurlijk doen. Maar zou niet iedere ouder daar zo over denken", aldus Gerry McCann.

Maddie zou nu bijna zeven jaar zijn.

.

Nu in het nieuws