Studentenverkrachter Wilrijk gelinkt aan drie aanrandingen

Studentenverkrachter Wilrijk gelinkt aan drie aanrandingen

Studentenverkrachter Wilrijk gelinkt aan drie aanrandingen

Print
Wilrijk - Politie en parket zijn volop op zoek naar de man die op 21 april een 21-jarige Nederlandse studente verkrachtte langs het pad tussen de universiteitscampussen Groenenborger en Middelheim in Wilrijk. Volgens parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt zijn er sterke gelijkenissen met drie eerdere aanrandingen op diezelfde plaats.

"Het lopende onderzoek heeft uitgewezen dat een twintigtal minuten voor de verkrachting van 03.45 uur dezelfde dader ook al probeerde toe te slaan bij een andere passant. Hij lukte niet in zijn opzet en het bleef bij een aanranding van de eerbaarheid

.

Diezelfde feiten deden zich op die plaats ook al voor in maart 2009 en maart 2010. Dat brengt het totaal op één verkrachting en drie aanrandingen", aldus Van Tigchelt. "Uit de getuigenissen van de slachtoffers komt telkens hetzelfde stramien en dezelfde daderbeschrijving naar voor."

Robotfoto

Om de speurtocht naar de dader te vergemakkelijken, verspreidden politie en parket dinsdag een robotfoto en beschrijving van de dader. Het gaat om een Nederlandstalige man van 30 à 40 jaar oud, 1,75 meter groot en struis gebouwd. Hij heeft kort blond haar, grote mollige handen en dikke vingers. De man was volledig in het zwart gekleed en droeg een zwarte rechthoekige bril met dikke glazen. Volgens de speurders kent de dader de buurt tussen de twee campussen van de Universiteit Antwerpen goed.

Wie de man herkent, kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800/91.119 of online reageren.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio