Tiny Taels uit Wommelgem is Beste Boekenjuf 2010

Tiny Taels van de St. Johannesschool in Wommelgem is woensdag uitgeroepen tot de Beste Boekenjuf van 2010. "Wat vooral opvalt is haar overtuiging dat lezen meer is dan een activiteit apart", aldus de jury. De winnares kreeg een mand met honderd boeken cadeau, meldt Boek.be.

wverhaert

"Bibliotheekbezoek is meer dan zomaar boekjes ruilen: de kinderen kunnen hun boeken aan elkaar promoten of gemotiveerd afkraken. Maar wat vooral opvalt, is haar overtuiging dat lezen meer is dan een activiteit apart.

Boekenbeestenhol

Zij slaagt er in ook de andere vakken op te vrolijken met een verhaaltje, een gedicht, een sprookje of een flitsend bericht. In de kelder van de school richtte ze een heus 'Boekenbeestenhol' in, waar kinderen en collega's, al dan niet in klasverband, kunnen genieten van een boekje in een hoekje", aldus het juryverslag.

Met de prijs voor de Beste Boekenjuf of -meester willen de initiatiefnemers aandacht schenken aan het echte, concrete, dagelijkse veldwerk. "Bij het bekronen van enkele laureaten wordt ieder jaar nadrukkelijk hulde gebracht aan de discrete maar heel reële dagelijkse inzet van leesbevorderaars in hun scholen", klinkt het.

Voor de zesde editie van deze wedstrijd kwamen er ruim zeventig inzendingen binnen. De prijs voor de Beste Boekenjuf of -meester is een initiatief van GroKi, de Groep Vlaamse kinderboekenuitgevers, in samenwerking met Boek.be.

MEER OVER Wommelgem

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio