Russell Crowe dreigde producent te doden met blote handen

De Australische topacteur Russell Crowe zou er tijdens de opnames van 'Gladiator' mee gedreigd hebben zijn producent te vermoorden. Dat stond te lezen in een nieuw boek over de geschiedenis van Dreamworks, de studio die het Oscarwinnende sandalenepos van Ridley Scott financierde.

aillegems

Het slachtoffer was Branko Lustig, een 77-jarige die de Holocaust overleefde. De acteur zou behoorlijk woedend zijn geweest op de producent, die naar verluidt weigerde zijn assistenten een eerlijk dagloon te betalen. Wij citeren Russell uit het boek: "You motherfucker, I will kill you with my bare hands". Crowe ontkent de beschuldigingen op zijn Twitterpagina.

Geweldpleging

Dat de acteur geen toonbeeld van beleefdheid is bleek al in het verleden. In 2002 verloor hij zijn geduld met BBC-producent Malcolm Gerrie Crowe, die zijn speech tijdens de BAFTA's schreef. In 2005 werd hij in New York gearresteerd voor geweldpleging, nadat hij een telefoon naar het gezicht van een hotelbediende gegooid had.

Vanaf 12 mei kan je Crowe bewonderen in de bioscoop als de deugdzame dief 'Robin Hood', in een dure productie waarvoor hij opnieuw met Ridley Scott in zee ging. Laat ons hopen dat deze keer de levensbedreigende incidenten uitblijven.

Andreas Ilegems