Vijftig bedrijven overwegen naar Antwerpen te komen

Print
Antwerp Headquarters, dat hoofdkantoren van bedrijven naar Antwerpen wil halen, klopt zich op de borst. Het zegt sinds de oprichting vorig jaar al zes ondernemingen naar de Scheldestad te hebben gehaald. Intussen lopen er wel 50 nieuwe potentiële investeringsdossiers.

Vijf van de zes bedrijven die zich in Antwerpen vestigden, halen een bezetting van hoogstens 5 mensen. Het gaat om TMO Global (VS, logistiek, 3 werknemers in België), Zoomlion (China, machineonderdelen, 1 werknemer in België), Froch (Taiwan, roestvrij staal, 3 werknemers in België), Admiral Dynamics (Belgisch, informatica, 5 werknemers), Sunivo (China, chemie, 1 tot 5 werknemers).

Alleen reisorganisator BCD weegt door met 220 werknemers. Dit bedrijf komt over uit Mechelen. Het neemt zijn intrek in de Franklin Building in Berchem na bemiddeling van vastgoedmakelaar Colliers-EPMC.

Volgens Wim Van den Abeele van Antwerp Headquarters zit er niettemin nog heel wat in de pijplijn. Er lopen 50 potentiële investeringsdossiers. 24 hiervan kunnen op korte termijn gerealiseerd worden, 26 andere op langere termijn.

Veertig procent van deze dossiers hebben te maken met bedrijven afkomstig uit China en India, 35% uit de EU en 25% uit andere regio's in de wereld. 30% van de lopende dossiers komt uit de sector van de logistiek en 10% uit de ICT-sector.

JVG

.

Nu in het nieuws