Kamerlid Bruno Stevenheydens keert Vlaams Belang de rug toe

Kamerlid Bruno Stevenheydens uit Beveren stapt uit het Vlaams Belang. "Stevenheydens is geen kandidaat bij de komende federale verkiezingen", bevestigt partijvoorzitter Bruno Valkeniers. Hij betreurt de beslissing van Stevenheydens maar erkent dat die niet onverwacht kwam.

wverhaert

De laatste tijd had Stevenheydens het moeilijk met de standpunten die het Vlaams Belang innam over het Antwerps mobiliteitsvraagstuk en de havenproblematiek. "We hebben verschillende malen geprobeerd de meningsverschillen op te lossen, maar dat is niet gelukt", aldus Bruno Valkeniers. Hij wees erop dat Stevenheydens een goed parlementslid was.

Stevenheydens had het erg moeilijk met een aantal standpunten die de partij innam. Zo vond hij dat het Vlaams Belang zich niet genoeg inzette voor het behoud van de Beverse deelgemeente Doel en tegen de realisatie van het Saefthingedok.

Ook in het Oosterweeldossier was hij het niet eens met de partijlijn. Zo hekelde hij twee maanden geleden in een mededeling de gematigde reactie van Antwerps kopstuk Filip Dewinter op de alternatieven voor de Oosterweelverbinding "zonder dat hij vooraf contact opnam met zijn partijcollega's in de gemeenten rond Antwerpen en in het Waasland die met het voorstel van Forum 2020 onnodig de zwartepiet krijgen doorgeschoven en niet gebaat zijn met een uitstelstrategie".

MEER OVER Vlaams Belang

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio