Actiegroep vraagt onafhankelijk onderzoek naar Meccanoplan

Actiegroep vraagt onafhankelijk onderzoek naar Meccanoplan

Actiegroep vraagt onafhankelijk onderzoek naar Meccanoplan

Print
Actiegroep stRaten-generaal eist dat de Vlaamse regering een onafhankelijk onderzoek laat uitvoeren naar de haalbaarheid van het Meccanoplan van Forum 2020, waar het zelf actief aan heeft meegewerkt.

Volgens Manu Claeys (foto rechts) en Peter Verhaeghe heeft dat plan sinds de bekendmaking, eind februari, geen enkele eerlijk kans gekregen en wil de Vlaamse regering koste wat kost verder met het BAM-tracé.

Nota vol fouten

"Na het vrijgeven van de documenten van de DAM-werkgroepen blijkt al snel dat de regering het Meccanoplan politiek dood wilde laten verklaren op basis van een anonieme nota die al klaarlag nog voor het Forum 2020 zijn alternatieve plan publiek had gemaakt", zegt Claeys.

"Die bewuste nota staat bovendien vol met fouten en werd bewust gelekt naar bepaalde media om zo het pad te effenen voor het dubbel besluit van de Vlaamse regering. Bovendien heeft het ministerieel DAM-comité van bij de opstart elk ernstig onderzoek naar de voor- en nadelen van het Meccanotracé geweigerd."

"Het zou ons niets verbazen dat die anonieme nota vol foutieve gissingen werd opgemaakt door mensen van de BAM. Net zoals ze in het verleden ook al de alternatieve tracés van stRaten-generaal en ARUP SUM met een nota hebben weggeschreven om hun eigen tracé overeind te houden. We willen daarom weten van wie de opdracht tot deze nota kwam, in overleg met wie en met welke bedoeling, en we vragen alsnog een onafhankelijke studie naar de haalbaarheid van het Meccanotracé."

Lees hier het volledige persbericht van stRaten-generaal

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring