"We hebben de Ark van Noah gevonden!"

Chinese en Turkse evangelische onderzoekers claimen dat ze op de berg Ararat, in Turkije, de restanten van de Ark van Noah gevonden hebben. Wetenschappers trekken dit in twijfel.

ssimons

De onderzoekers zeggen zeven grote houten compartimenten aangetroffen te hebben onder de sneeuw en het vulkanisch puin. De structuur zou 4.800 jaar oud zijn en het zou niet om restanten van een nederzetting gaan. "Het is niet 100% zeker de Ark, maar we zijn voor 99,9% zeker."

Foto's van de buitenkant zijn niet genomen of niet vrijgegeven.

Volgens het Oude Testament kreeg Noah van God de opdracht een grote boot te bouwen, omdat Hij de wereld wilde laten overstromen om de zondaars te straffen. Noah nam van alle levende wezens op aarde een mannetje en een vrouwtje mee, om de soorten in stand te houden. De ark zou nadien op de berg Ararat gestrand zijn.

Onzin

Nicholas Purcell, die geschiedenis doceert aan de Universiteit van Oxford, doet het verhaal af als "de gebruikelijke onzin". "Als overstromingen Eurazië 2.800 jaar geleden honderden meters onder water zetten, hoe konden de complexe beschavingen van Egypte en Mesopotamië, reeds vele eeuwen oud, dan blijven bestaan?"

Foto Daily Mail

MEER OVER wetenschap