Heraanbesteding ecohuis moet problemen vermijden

Op aangeven van hun raadsman heeft de gemeente(raad) een heraanbesteding voor de bouw van het ecohuis in het park gehouden. Na het bouwverlof moeten de werken eindelijk starten.

jboey_fr

"De heraanbesteding heeft plaats omdat de vorige toewijzing van deze werken aan Beneens bvba wordt aangevochten door de tweede mededinger Firma Pit. De architect gebruikte een aantal criteria in deze toewijzing als 'ervaring en uitvoeringstermijn', wat kan leiden tot ellenlange jurydische discussies", vertelt Anita Ceulemans (openbare werken Boom één).

"Daarom heeft onze raadsman het college aangeraden een heraanbesteding te houden zonder deze criteria. Deze beslissing kwam er na samenspraak met de architect en de subsidiërende overheden", gaat Ceulemans voorts. De kostprijs voor deze heraanbeszteidng blijft net als bij de vorige gunning op 525.000 euro steken. Na het bouwverlof hoopt ze eindelijk met de werken te kunnen beginnen. "Ik denk dat we nu alle vertragingen hebben gehad. Eén jaar wachten op de bouwvergunning omdat het bouwsel in een landschapsbeheerspark staat en zes maanden wachten op de goedkeuring van de subsidies,…Ik blijf er in geloven", besluit schepen Anita Ceulemans.

JB

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio