Schrijver Willy de Bleser overleden

De Ekerse schrijver Willy de Bleser is op 76-jarige leeftijd overleden in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk. Hij sukkelde al geruime tijd met zijn gezondheid.

Willy de Bleser werd op 26 februari 1934 in Boom geboren, werkte tot aan zijn pensioen in de diamantsector en was ereondervoorzitter van de Vereniging van Kempische Schrijvers.

Hij interesseerde zich al van jongs af aan voor literatuur. Schrijvers als Piet Van Aken en Hubert Lampo maakten grote indruk op hem. Zelf schreef hij vooral verhalen, novellen en korte romans.

Erotisch

Willy De Bleser situeert zijn boeken nu eens in een zuiders-erotische sfeer, dan weer in de ons omringende westerse wereld.

Hij debuteerde in 1965 met de verhalenbundel ‘De adders’ en sloot zijn oeuvre in 1998 af met de novelle ‘De grote leegte’. Met ‘Parijs-Tours’ (1983) schreef De Bleser een roman die zich in het wielermilieu afspeelt en in ‘Het concert’ (1981) treedt een vioolspeler op de voorgrond. Een echte parel is ‘Gevecht met de els’ (1993), een beklemmend verhaal vol opgekropte sensualiteit en passie.

In 1989 publiceerde hij een monografie over de Kalmthoutse schrijfster Jet Jorssen. Hij was een cultuurminnend man met gevoel voor humor.

JVS

Foto: Jan Vorsselmans

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio