WIjkgroep luidt alarmklol over gronden Bosuil

WIjkgroep luidt alarmklol over gronden Bosuil

WIjkgroep luidt alarmklol over gronden Bosuil

Print
Deurne - De wijkgroep Ertbrugge ijvert al jaren voor groengebied Ertbrugge. Maar trekt nu aan de alarmbel over de Bosuil.

Woordvoerder Paul Lermytte reageert op de geruchten dat de gronden van de Bosuil zouden gebruikt worden om het bijna failliete RAFC te redden. Want als R Antwerp FC vertrekt naar Petroleum Zuid, komen de gronden vrij voor ander gebruik.

“De gronden maken deel uit van een groot stadsbos en vormen een groene buffer met het ‘buitengebied’. Deze buffer past in het ruimtelijk structuurplan Antwerpen, waarin gekozen wordt voor vijf groene vingers, die vanuit het buitengebied tot aan de Schelde zouden lopen. De groene gordel maakt ook deel uit van het toekomstige Landschapspark De Voorkempen. Het zou een steuntje zijn voor de bedreigde biodiversiteit in de regio, en biedt ook mogelijkheid voor fietsers en wandelaars.”

De wijkgroep vraagt aan RAFC en de politieke overheden om een oplossing te zoeken, die niet aan de huidige groene ring raakt, en de Bosuil bestemt als groene ruimte.

WIDE

Meer voetbalnieuws