Louis Michel pleit voor definitieve staatshervorming na stembusgang

Louis Michel pleit voor definitieve staatshervorming na stembusgang

Louis Michel pleit voor definitieve staatshervorming na stembusgang

Print
Oud-minister Louis Michel (MR) heeft woensdagmorgen op Radio 1 gezegd dat er na de verkiezingen in juni een definitieve staatshervorming moet komen waarbij hij van iedereen toegevingen verwacht. Volgens de gewezen Europese Commissaris mogen er aan de onderhandelingstafel wel enkel mensen plaatsnemen die nog in België geloven.

Michel voelt naar eigen zeggen dat beide landsdelen open staan voor meer verantwoordelijkheden, maar hij wil wel dat de solidariteit tussen noord en zuid in stand blijft.

Ontgoocheling

De Franstalige liberaal meent zelfs dat 'boeman' Olivier Maingain (FDF) bereid is om verregaande stappen te zetten. Hij geeft wel toe dat de man "soms een semantiek gebruikt die niet past". In Vlaanderen zouden alle partijen dan weer onder druk gezet worden door de N-VA van Bart De Wever, stelt hij.

Michel snapt niet dat het B-H-V-dossier ooit een politieke crisis kon veroorzaken en is naar eigen zeggen dan ook diep ontgoocheld en kwaad. Hij zegt dat er al meermaals kansen werden gemist om een splitsingsakkoord te bereiken.

De Europarlementariër vreest er nu echter voor dat de nakende kiescampagne de standpunten nog zal verharden, wat een onderhandelende oplossing nog verder weg zal brengen.

.

Nu in het nieuws