Het weer voor woensdag 28 april

Vandaag krijgen we een zeer aangename lentedag met veel zonneschijn. De temperaturen doen het erg goed voor de tijd van het jaar met maxima rond 23 tot lokaal 24°C. Namiddag worden de hoge wolkensluiers misschien net dik genoeg om het de zon af en toe moeilijk te maken.

Er waait daarbij een zwak briesje vanuit het zuiden.

Donderdag wordt het zelfs nog wat warmer met maxima in de buurt van 25°C en mogelijk een uitschieter boven de zandgronden van de Kempen. Het blijft tot de avond droog. Eerst is het zonnig, later ontstaan er stapelwolken. 's Avonds laat of in de nacht naar vrijdag vallen er een aantal buien, hier en daar met onweer. De wind zal zwak uit zuidwestelijke richting waaien.

Vrijdag voert een matige westenwind frissere zeelucht naar ons toe. Het wordt dan beduidend minder warm tot 16 a 17°C in Limburg. In feite zijn dat wel de normale maxima voor de tijd van het jaar. Er komen veel lage wolken voor waaruit vooral voormiddag af en toe wat regendruppels kunnen vallen, maar het blijft toch wel meestal droog.

Tijdens het weekend zet de temperatuurdaling zich verder. Zaterdag halen we nog zo'n 17°C, zondag met veel moeite misschien nog 15°C. Ook de nachten worden weer fris. Regenzones bevinden zich steeds in onze buurt maar net als voor vrijdag valt momenteel nog niet te zeggen of we veel of weinig regen boven Limburg mogen verwachten.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN