Nyrstar kent sterk kwartaal

Nyrstar kent sterk kwartaal

Nyrstar kent sterk kwartaal

Print
De beursgenoteerde zinksmelter kende een goed eerste kwartaal van 2010. De gemiddelde zinkprijs steeg met 3% naar 2.288 dollar per ton. En bovenzien zat de wisselkoers van de dollar mee. Hij steeg 7% tegenover de euro.

Voor Nyrstar is dat laatse een meevaller. Het bedrijf verkoopt zijn producten in dollar, maar heeft zijn kosten grotendeel is euro.

De productie van zinkmetaal lag overigens 16% hoger dan in het vierde kwartaal van 2009. Dat kwam voornamelijk door de verdere opvoering van de productie in de smelterij in Balen die eind maart terug op volle capaciteit werkte.

Ook de opvoering van de activiteiten van de mijnen van Nyrstar werd voortgezet. De mijnen in Tennessee produceerden ongeveer 12.000 ton zink in concentraat tijdens het eerste kwartaal. Eind maart draaiden ze al op 50% van hun capaciteit. Het bedrijf gaat ervan uit dat de eigen mijnen tegen 2012 aan zo'n 21% van de eigen behoeften gaan voldoen.

Intussen moet Nyrstar wel zijn pogingen stopzetten om de Australische mijngroep CBH Resources in te lijven. De onafhankelijke bestuurders van het concern hebben zich achter een concurrerend bod van het Japanse Toho geschaard. Toho heeft reeds 24% van CBH in handen. Dat Nyrstar enkele keren zijn prijs verhoogde, bracht dus geen soelaas.

JVG

.

Nu in het nieuws