Van Buyten in finale Champions League: "Geschiedenis schrijven"

Bayern München heeft zich dinsdagavond als eerste team weten te plaatsen voor de finale van de Champions League. Voor Rode Duivel Daniel Van Buyten is dat uiteraard een mijlpaal in zijn carrière.

kscherpenberg

Bekijk de foto's van Lyon-Bayern München.

"We kunnen geschiedenis schrijven", aldus Big Dan na het uitschakelen van het Franse Olympique Lyon in de halve finales. "We doen nog op drie fronten mee voor de prijzen." De Duitse recordkampioen kan ook nog de Duitse titel en Beker pakken.

De verdediger die ondanks zijn kuitblessure van zaterdag toch aan de aftrap kwam, hoopt dat de Fransman Franck Ribéry de finale van het kampioenengala mag spelen. "Hij is erg belangrijk voor ons. We hebben hem nodig om het dit seizoen helemaal af te maken."

Inter of Barcelona?

De finale van de Champions League gaat op 22 mei door in het stadion van Real Madrid. Tegenstander van Bayern wordt Inter Milaan of Barcelona.

Van Buyten is trouwens de eerste landgenoot in de finale van de moderne Champions League. Eric Gerets (PSV-1988), Jean-Marie Pfaff (Bayern-1987) en Club Brugge (met de Belgen Fons Bastijns, Gino Maes, Georges Leekens, Julien Cools, Dany De Cubber, René Vandereycken, Jan Simoen, Dirk Sanders en Jos Volders) streden wel al eens om de Europacup I, de voorganger van het huidige kampioenenbal.

Meer sportnieuws