Veroordeelde pedofiele priester-leraar benadert jongeren op Netlog

Veroordeelde pedofiele priester-leraar benadert jongeren op Netlog

Veroordeelde pedofiele priester-leraar benadert jongeren op Netlog

Print
Een veroordeelde pedofiele priester-leraar heeft via de sociale netwerksite Netlog opnieuw jongeren benaderd. Dat schrijven de Corelio-kranten.

In de zomer van 2008 werd hij als leraar aan het Sint-Vincentiuscollege in Ieper beschuldigd van de aanranding van een kind. Van de rechtbank kreeg hij opschorting van straf, maar wel onder strenge voorwaarden.

Tom F. ging daarna aan de slag als hulppriester in Beernem. Daar komt hij echter opnieuw in contact met jongeren, blijkt uit foto's van de parochiegemeenschap. De Netlog-pagina van de 38-jarige man toont ook aan dat hij recent vriend is geworden van een 13-jarige.

Hiermee lapt hij de voorwaarden van de rechtbank aan zijn laars. "We hebben de man duidelijk gezegd dat hij zich in zijn nieuwe functie moest beperken tot misvieringen en begrafenissen en zich ver moest houden van jongeren", aldus de woordvoerder van het bisdom Brugge.

"Verjaard misbruik"

Intussen blijkt dat verjaard misbruik door pedofiele priesters toch vervolgd kan worden. Dat beweert Peter De Waele, chef van de cel pedofilie van de federale politie Brussel.

"Wij noteren elke aangifte, hoe oud ook", zegt De Waele. "De procureur kan beslissen om zelfs bij verjaring een onderzoek te starten om de huidige minderjarigen in de buurt van die pedofiele priester te beschermen."

.

Nu in het nieuws