De Wever grote winnaar volgens internetpolls

De Wever grote winnaar volgens internetpolls

De Wever grote winnaar volgens internetpolls

Print
Op zondag 6 of 13 juni trekken we met zijn allen naar de stembus. Volgens dinsdag gehouden internetpolls zal er aan Vlaamse kant maar één grote winnaar zijn: Bart De Wever en zijn N-VA.

De Franstalige partijen rekenden tot dinsdagochtend nog op een noodregering met sp.a, maar Caroline Gennez sloot die piste uit zodat we op verkiezingen afstevenen. Minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom (Open Vld) liet weten dat die verkiezingen "op basis van de bestaande kieskringen" zullen plaatsvinden.

Volgens de eerste internetpolls wordt Bart De Wever in Vlaanderen de grote winnaar. De N-VA-voorzitter wil echter geen voorbarige conclussies trekken. "Internetpolls zijn een indicatie van de emotie van het moment. Ik stel voor om te stoppen met de onderlinge ruzies. Wat nu is gebeurd, is in de eerste plaats niet de schuld van mensen, maar van onaangepaste structuren", zegt Bart De Wever.

"Of ik met dergelijke polls niet nog meer de baarlijke duivel dreig te worden in Franstalig België? Of ik bang ben dat ze in het zuiden een cordon sanitaire rond mij en de N-VA zullen leggen? Kijk, ik leef maar in één democratie, en dat is voor mij de Vlaamse. Ik hoop dat de Franstaligen eindelijk gaan inzien dat ze niet kunnen vasthouden aan de oude structuren. Enige kritische zelfreflectie zou ons enorm vooruithelpen."

PG

.

Nu in het nieuws