Opgehangen kraaien langs literair wandelpad

Opgehangen kraaien langs literair wandelpad

Opgehangen kraaien langs literair wandelpad

Print
Moerbeke-Waas -
Langs het Anton Van Wilderodepad staan drie stokken in het veld met aan elk een dode kraai. Een wandelaar uit Lokeren is geschrokken door dit beeld. In Moerbeke zelf reageert men laconiek.

"Mijn vrouw en ik hebben wandelervaring maar wat we in Moerbeke tegenkwamen doorprikt op zijn zachtst gezegd de idylle van het mooie Wase landschap.

Drie dode kraaien die met een touw aan een lange stok waren gebonden, vermoedelijk ter afschrikking van levende soortgenoten. Dit is een luguber gebruik en dat dit schouwspel te zien is langs het literair wandelpad Anton van Wilderode maakt het een beetje wrang", blikt Koen Batens terug op zijn wandeling.

Maar in het suikerdorp begrijpen ze die reactie niet zo goed. Boswachter Marc Coemans weet wie de kraaien er heeft opgehangen en waarom. "Het is een landbouwer die me daarover gecontacteerd heeft. Hij heeft daar een ingekuilde voedselsilo en uit schrik dat daar kraaien op af zouden komen heeft hij die dode dieren daar gehangen. Kraaien zijn niet beschermd en staan er om bekend dat ze veel schade aanrichten. Of het ophangen van dode kraaien toegelaten is weet ik niet. Maar het is een doeltreffende en veel gebruikt afschrikmiddel", weet de boswachter.

Schepen van landbouw Pierre De Bock (Open Vld) bevestigt dat kraaien roofdieren zijn. "Kraaien mogen verdelgd worden, het zijn rovers die het ook op nesten van zangvogels gemunt hebben", weet de schepen. Maar hij geeft ook toe dat dode vogels die met de poten aan een stok zijn vastgebonden geen fraai beeld zijn, zeker niet langs een literair wandelpad.Ook burgemeester Filip Marin (Open Vld) is niet echt geschrokken. "Ik heb al ergere dingen gezien in de velden en bossen", relativeert de Moerbeekse burgervader.

DVR

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio