Herbeleef de gemeenteraad (26/04)

Print
De Antwerpse gemeenteraad debatteerde maandagavond over actuele thema's zoals geluidsoverlast, de verstoring van de lezing van Benno Barnard en de eventuele sluiting van de zwemvijver in park Boeckenberg. Lex Moolenaar sleepte de protagonisten voor de microfoon.

Geluidsoverlast

Er was bij de start veel rumoer aan 't Schoon Verdiep, want de actie 'Antwerpen is Bokrijk niet' liep tot 20u aan de Suikerrui. Toen het nog vredig verliep, sprak Lex met initiatiefnemer Klaas Vantomme:

Het jongste gemeenteraadslid, Seppe De Blust (sp.a), diende een vraag in over geluidsoverlast in de stad en wat daar allemaal bij komt te kijken. We vroegen hem ook om een reactie:

Hoewel de actie had moeten eindigen om 20u, liep het nog danig uit de hand. De Grote Markt werd een belegerde vesting doordat enkele heethoofden het nodig vonden amok te schoppen. Een relaas van de feiten:

Lees ook: Ludiek protest mondt uit in flessengooien (+ video's) !

Val van regering

Uiteraard was de val van de regering hét gespreksonderwerp in de wandelgangen. Annick De Ridder (Open Vld) over de deadline die haar voorzitter stelde inzake de kwestie BHV:

VB-voorzitter Bruno Valckeniers weet dat vervroegde verkiezingen veel werk betekenen op korte termijn. Hij ziet in het dossier-BHV Didier Reynders als pyromaan die nu de brand moet blussen:

Senatrice Freya Piryns vindt het ontslag van Leterme-II logisch. Wij wilden weten of nieuwe verkiezingen welkom zijn voor Groen!...

Barnard

Dat een lezing van Benno Barnard werd verstoord door manifestanten van Sharia4Belgium zindert nog na op 't Schoon verdiep. Hugo Coveliers (Vlott) vroeg president Janssens om meer duidelijkheid.

Boeckenberg

De eventuele sluiting van de zwemvijver in park Boeckenberg stond ook op het programma. Peggy Pooters (VB) weerlegt het hardnekkig gerucht dat zij aan de basis ligt van de klacht.

Hongerstaking

Ook Hendrik Boonen, OCMW-raadslid voor Vlott, woonde de gemeenteraad bij. Hij dreigde begin vorige week met een hongerstaking als hij niet gehoord zou worden door minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V). Hij doet het hele verhaal voor onze microfoon.

Om kwart na tien eindigde de gemeenteraad. Toen we buitenkwamen, was er van de rellen op de Suikerrui helemaal niets meer te merken. Volgende maand zijn we opnieuw live van de partij met onze website. Tot dan!