Wereld neemt afscheid van IOC-erevoorzitter Samaranch

Wereld neemt afscheid van IOC-erevoorzitter Samaranch

Wereld neemt afscheid van IOC-erevoorzitter Samaranch

Print
Spanje en de internationale sportwereld hebben donderdag in Barcelona afscheid genomen van Juan Antonio Samaranch, voormalig voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), die woensdag op 89-jarige leeftijd overleed.

De Spaanse koning Juan Carlos, prins Albert van Monaco en veek Spaanse politieke persoonlijkheden waren in de kathedraal van Barcelona aanwezig op de officiële begrafenisdienst van Samaranch, die daarna in intieme kring wordt gecremeerd.

Kist

De kist van Samaranch werd door Spaanse sporters via de straatjes van het gothisch kwartier naar de kathedraal gedragen. "Het is de belangrijkste persoon in de geschiedenis van de Spaanse sport", vertelde tennisser Rafael Nadal onder meer.

Eerder op de dag lag Samaranch opgebaard in het paleis van de Catalaanse regering. Over de kist lag de olympische vlag gedrapeerd. Onder anderen zijn opvolger Jacques Rogge, de Spaanse kroonprins Felipe en zijn vrouw Letizia namen daar afscheid van hem. Dochter Maria Teresa legde een rode roos op de kist. Tijdens de bijeenkomst werd de olympische hymne gespeeld.

Meer sportnieuws